Top products from r/Romania

We found 33 product mentions on r/Romania. We ranked the 405 resulting products by number of redditors who mentioned them. Here are the top 20.

Next page

Top comments that mention products on r/Romania:

u/sba92 · 1 pointr/Romania

Ca să-ţi răspund la întrebare, eu aş alege informatica. Dacă te pregăteşti pentru o carieră în informatică, eu zic să te concetrezi pe ea. Înţeleg că tu vrei să fii pragmatic şi să alegi disciplina care îţi va asigura o notă mai mare fără prea mult efort, dar cred că atitudinea asta nu e întotdeauna benefică. Informatica e un domeniu dificil şi ca atare eu m-aş folosi de BAC ca de o unealtă prin care îmi pot evalua în mod onest cunoştinţele. Cine ştie, poate descoperi că informatica nu e pentru tine. Nu vreau să te descurajez, din contră eu sunt genul de om care nu crede în "talent". Cred în disciplină, sacrificiu şi efort. Ce rost are să dai BAC-ul la fizică, să intri în facultate cu o medie mare şi apoi să realizezi că nu te descurci sau că e prea greu şi nu eşti dispus să depui efortul necesar?
(side note: Învaţă algoritmică şi structuri de date, orice programator pe jumătate decent poate să înveţe un limbaj de programare)

Asta nu are legătură cu BAC-ul, dar din moment ce te pregăteşti de o carieră în IT (plec de la asumpţia ca vrei să faci programare), mă gândeam că nu ţi-ar strica câteva sfaturi:
(feel free to disregard everything I say, it's your life, don't let a guy on the Internet tell you how you should live).

  • Trebuie să fii onest cu tine. De ce vrei să faci asta? Bani? Pasiune?
  • Dacă o faci pentru bani: Eu nu sunt aici ca să te judec, e ok să o faci pentru bani. Nimeni nu lucrează pentru altcineva şi o face 100% din pasiune. Un lucru pe care ar trebui să-l ţii în minte: dacă vrei mulţi bani, va trebui să înveţi să te "vinzi bine". E trist, dar să cunoşti persoanele potrivite, să zâmbeşti frumos la interviuri şi să le spui exact ceea ce vor să audă o să-ţi aducă mai multă apreciere decât să fii cu adevărat bun la ceea ce faci. Warning: dacă nu eşti foarte pasionat de programare, o să fugi destul de repede către poziţii de management.
  • Dacă o faci din pasiune: Când decizi că vrei să trăieşti din pasiunea ta, o să observi că totul devine mai puţin amuzant. Ca atare, pentru a fi fericit ai nevoie să simţi că deţii control asupra vieţii tale profesionale. Ai nevoie să simţi că expertiza ta e recunoscută şi respectată. Ai nevoie să simţi ca munca ta contează, că ce faci tu are efecte vizibile. Ai nevoie de o oarecare autonomie, de o oarecare libertate. Oricum, dacă vrei să obţii astea, trebuie să devii bun la ceea ce faci. You have to be so good they can't ignore you.
  • Indiferent de ce te motivează, trebuie să fii capabil să faci sacrificii. A lucra în informatică cere dedicare. Trebuie să înveţi constant. Asta o să aibă ceva efecte asupra vieţii tale sociale. Depinde şi de tine; tu decizi cât de bun vrei să fii.
  • Un lucru bun la meseria de programator e că spre deosebire de alte poziţii din companie, tu eşti ceva mai greu de înlocuit. Dacă o secretară pleacă din companie, ei pot să aducă o alta care va putea să-i preia responsabilităţile într-o zi sau două. Dacă un programator pleacă din companie şi ei aduc un altul, acel nou programator va avea nevoie cam de o lună până să poată aduce contribuţii reale la proiect.
  • Legat de facultate: dacă eşti pasionat de informatică, s-ar putea să fii dezamăgit de facultate. Sfatul meu, înconjoară-te de oameni care gândesc similar cu tine (aici vorbesc de money vs passion). Ar trebui să tratezi facultatea ca pe un real life reddit. O sa vezi link-uri peste tot, urmează-le pe cele care iţi par interesante şi învaţă de unul singur. Încearcă să nu fugi de matematică. Ai nevoie de ea dacă vrei să poţi face lucruri cu adevărat interesante (dacă simţi că eşti un pic "în urmă" la matematică, o resursă pe care eu am găsit-o utilă e KhanAcademy). Warning: facultatea o să vină cu nopţi nedormite şi nervi.
  • Ultimul lucru: în drumul tău o să ai parte de o grămada de îndoieli, poate că o să renunţi la informatică pentru o perioadă, poate o să renunţi complet. E în regulă, nu eşti obligat să faci acelaşi lucru pentru tot restul vieţii.

    Scuze că m-am întins atât, sper să ajute.
u/rogueman999 · 1 pointr/Romania


Mah, surprinzator de putine lucruri se rezolva cu cooperare oficiala si "hai sa facem!" spirit. Exemplul meu ideal sunt ecologistii si becurile economice. N-am trecut la becuri care consuma de 5 ori mai putin si dureaza 8 ani din spirit civic sau dragoste de natura, ci pentru ca sunt o alternativa mai buna decat becurile cu incandescenta.

Asa se face si o natiune. Ai clasa de mijloc, care-i facuta mostly din corporatisti care lucreaza 9 ore la cate-o internationala, plus 1-2 ore drum de acasa la job. Primesc salarii care incet incet trec de 1000 euro, cumpara o casa, o masina, apoi a doua masina (ca noh, un second hand e mult mai ieftin decat s-o duci pe nevasta la servici in fiecare zi), platesc impozite mai mari, duc copii la facultate etc.

Nu-i viata de basm, nu-i miscare populara - e exact ce s-a intamplat in toate tarile in care acum e un pic de prosperitate.

Daca te intereseaza subiectul si iti plac discutiile interesante, pune mana pe carti. Strange bani de-un kindle si citeste, de exemplu: http://www.amazon.com/Why-Nations-Fail-Origins-Prosperity/dp/0307719219 sau orice de Nassim Taleb.


PS: nu ma pot abtine. Drogurile nu-s rele, heroina e :D

u/jediknight · 3 pointsr/Romania

Ce strategie ai abordat pentru a te imbunatati ca si programator?

Ce limbaje de programare ai folosit intr-un mod semnificativ pana acum?

Care-i contul tau de github? In ce proiecte Open Source esti implicat?

De la ce suma ai putea sa declari ca nu mai duci grija banilor?

Ca si sfat, iti recomand sa citesti 2 carti: The Adventures of Johnny Bunko si So good they can't ignore you. Daca intelegi mesajele din astea 2 carti, o sa fii ok, chiar super ok.

u/MadJack_42 · 1 pointr/Romania

In Cluj am vazut un model X, superb, culoarea nu prea, maronie/cacanie, dar e ok si asa.. are ECO la numar. Model S am tot vazut pe ruta Cluj-Alba-Cluj.. Si ca sa iti infrumusetez/ocup toata ziua: enjoy watching these videos


Edit: iti recomand si cartea asta, ca sa iti faci o idee cum au luat nastere companiile lui Mr. Musk :) Mie mi-a placut

u/remembertosmilebot · 1 pointr/Romania

Did you know Amazon will donate a portion of every purchase if you shop by going to smile.amazon.com instead? Over $50,000,000 has been raised for charity - all you need to do is change the URL!

Here are your smile-ified links:

Solutie alternativa care functioneaza.

---

^^i'm ^^a ^^friendly bot

u/Xen0m0rph · 0 pointsr/Romania

.NET, cool.

Nu subestima niciodata importanta dezvoltarii cunostintelor tehnice. Sunt considerabil mai importante decat acele "soft/social skills" in domeniul asta, mai ales daca vrei sa ajungi departe in directia asta (senior dev, arhitect, CTO etc.). Cu astea incepi intai - daca vrei sa treci spre management in schimb (care deviaza deja de la software design & development cu mult, e practic alta meserie si s-ar putea sa nu-ti placa) atunci poti lucra puternic si la social skills.

Gandeste-te in urmatoarele 6-12 luni cam pe ce ti-ar placea cel mai mult sa te axezi: front-end, back-end, mobile, devops... In functie de alegerea asta stabileste-ti un subset de framework-uri (EF, Web API, MVC, etc.) pe care sa devii foarte versat, sa fii pe ele in cei top 25% (sau chiar 5%!) din compania ta, asa cum zici ca erai si in facultate. O sa dureze, dar merita efortul. Si nu-i lasa pe altii sa aleaga pentru tine pe cat posibil.

Si neaparat, citeste constant carti in domeniu. Nu te limita doar la blog-uri si articole pe net, alea nu mi se par ca sedimenteaza cunostintele asa cum o fac cartile. Citeste cat de des poti carti de inginerie software in general si .NET in particular. Cateva recomandari:

Pro C# 2010 and the .NET 4 Platform

CLR via C#

C# in Depth

Dependency Injection in .NET

Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship

Astea sunt doar cateva, n-are rost sa mai extind lista, sigur vei gasi trimiteri catre alte carti de referinta citindu-le pe cele enumerate mai sus sau din discutii cu colegii.

u/moraitika · 1 pointr/Romania

Poti sa faci zece scoli recunoscute de industria IT... egale cu zero daca nu ai proiectele tale de aratat. Iti trebuie o licenta in IT daca vrei sa beneficiezi de neimpozitarea salariului. Multi din cei care lucreaza la ora actuala nu au apucat sa ia licenta/termine facultatea pentru ca lucreaza +10 ore pe zi.

Codeacademy e un loc de unde poti incepe usurel cu python eventual cu html si javascript. W3schools SQL si ASP. Plus cele de mai sus. Sunt aplicatii la tona pe android.

Cel mai recent cineva care lucreaza ca trainer in Iasi mi-a recomandat http://www.amazon.com/gp/aw/d/0071591060/ref=redir_mdp_mobile/192-9362406-7889364 sau non mobile http://www.amazon.com/dp/0071591060/ref=redir_mdp_mobile/192-9362406-7889364 ca sa invat java (nu e tocmai pt beginners)

Daca e musai musai o scoala inscrie-te la o facultate de profil din apropiere si intre timp lucreaza in minunata industrie. Daca ai deja o facultate fa un master de specializare ptc dureaza 2 ani in loc de 3.

u/teo4all · 2 pointsr/Romania

Imi place mentalitatea de "nu s-a meritat investitia" in Secret Santa a unora de-aici. Way to break stereotypes ;)

Eu am participat 3 ani.

Am primit:

u/Cyberhttps · 5 pointsr/Romania

Nimic special, doar castile astea

u/twocats · 5 pointsr/Romania

Si eu am kindle si vad ca primele 30 carti din el sunt numai de design si ceva self-help (Confessions of an introvert is quite good), plus ebook-urile /r/nosleep.

Citesc mai mult nonfictiune, beletristica rar, si mi-au placut teribil Fast Food Nation, Zero: The biography of a dangerous idea si The man who mistook his wife for a hat.

Si va urasc cu profilele si recomandarile voastre ca am ales deja 6 carti de la voi pe care vreau sa le citesc si n-am timp.

u/tehyosh · 1 pointr/Romania

De pe amazon.co.uk. O sa se livreze la ~10 zile dupa lansare so not that great, macar primesc harta fizica :)

u/fane123 · 1 pointr/Romania

Aici ai incercat? sau .de?

Edit: Din cate stiu trimit in romania si e mai ieftin decat pe Steam cu vre-o £10.(doar ca intervin taxele si ajungi cam la acelasi pret )

u/cocolat1x · 1 pointr/Romania

Carte

Kindle 95, paperback 136

u/etwa777 · 1 pointr/Romania

[Why Your Five Year Old Could Not Have Done That: Modern Art Explained ] (http://www.amazon.co.uk/Your-Five-Year-Could-Have/dp/0500290474)

u/Poloniculmov · 2 pointsr/Romania

Citește asta sau celelalte cărți 'intro' pentru artă modernă, dacă vrei nițel context.

u/ILCaragiale · 2 pointsr/Romania

Mulțumesc mult pentru recomandări și pentru răspunsul elaborat!


Împreună cu cartea linkuită de tine am mai luat și Discrete Mathematics and Its Applications, Kenneth H Rosen.

u/LittleHelperRobot · 1 pointr/Romania

Non-mobile: http://www.amazon.com/dp/0071591060/ref=redir_mdp_mobile/192-9362406-7889364

^That's ^why ^I'm ^here, ^I ^don't ^judge ^you. ^PM ^/u/xl0 ^if ^I'm ^causing ^any ^trouble. ^WUT?

u/brukental · 3 pointsr/Romania

As mai da doua referinte la un nivel mai macro-economic pentru cat de mult conteaza un ecosistem prietenes pentru afaceri, mai ales IMM-uri... Care Iohannis chiar a stimulat in sibiu.

Prima - Why nations fail - Modelul de guvernare PSD:

http://www.amazon.com/gp/product/0307719219/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&tag=whynatfai-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=0307719219

A doua:
http://www.amazon.com/Start-up-Nation-Israels-Economic-Miracle/dp/0446541478

Cum o tara fara resurse (okay cu ajutor american) si cu multe IMM-uri a ajuns putere economica.

u/thePredatorCentipede · -19 pointsr/Romania

Nu e nevoie sa fii religios ca sa te opui propagandei homosexuale.

Gays


Claims that gay parents are just as capable of raising children as straight parents are misrepresented. Source: http://www.jstor.org/stable/2657413

Between 24% and 90% of lesbians report being psychologically abused by their partners. Source: https://mainweb-v.musc.edu/vawprevention/lesbianrx/factsheet.shtml

Gay men are 60x more likely to have HIV than straight men. Source: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3462414/

46% of male homosexuals report being molested, as compared to only 7% of heterosexual men. Source: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11501300

Gays are more likely than straight people to have mental illness. Source: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2072932/

1/4 gay men in America have had over 1000 sex partners. Source: http://www.amazon.com/Homosexualities-Study-Diversity-Among-Women/dp/0671251503

43% of gay men have over 500 partners. Source: http://www.amazon.com/Homosexualities-Study-Diversity-Among-Women/dp/0671251503

Gay men are six times more likely to commit suicide than straight men. Source: http://www.amazon.com/Unequal-Opportunity-Disparities-Affecting-Bisexual/dp/0195301536

Gay men are 12x more likely to use amphetamines than straight men. Source: http://www.amazon.com/Unequal-Opportunity-Disparities-Affecting-Bisexual/dp/0195301536

Gay men are 10x more likely to use heroin than straight men. Source: http://www.amazon.com/Unequal-Opportunity-Disparities-Affecting-Bisexual/dp/0195301536

Liberal arguments in favor of homosexuality are based on logical fallacies. Source: http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=19028&lang=en

10 to 15 percent of older homosexuals have more than 1000 sex partners. Source: http://www.jstor.org/stable/3813477

Gay people are 2-3x more likely to abuse alcohol than straight people. Source: http://www.amazon.com/Unequal-Opportunity-Disparities-Affecting-Bisexual/dp/0195301536

Up to 50% of lesbians have reported sexual abuse. Source: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9360290

79% of homosexual men say over half of their sex partners are strangers. Source: http://www.amazon.com/Unequal-Opportunity-Disparities-Affecting-Bisexual/dp/0195301536

99.8% of lesbian, gay and bisexual teens will change their sexual orientation within 13 years. Source: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26048483

Two-thirds of men and women who were homosexual change their orientation to heterosexual five years later. Source: http://psycnet.apa.org/books/11261/004

Two thirds of self-identified lesbians later have heterosexual relationships. Source: http://psycnet.apa.org/books/11261/004

Identifying as lesbian, gay or bisexual does not end sexual questioning or confusion. Source: http://psycnet.apa.org/books/11261/004

One in eight gay men in London has HIV. Source: http://www.pinknews.co.uk/2014/11/18/13-of-gay-and-bisexual-men-in-london-living-with-hiv/

Gay men are twice as likely as straight men to be in interracial relationships. Source: http://sf.oxfordjournals.org/content/93/4/1423

In Australia, 25% of homosexuals have had more than 100 sex partners. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Gay men, who are 1.65% of the US population, account for 63% of the country’s syphilis cases. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

In 2010, homosexuals were about 200 times more likely than everyone else to be diagnosed with HIV. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Gay men are 15 times more likely to have Hepatitis B than everyone else. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Homosexuals are more to use illegal drugs and drink to excess than straight people. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Homosexuals are more likely than straight people to have anxiety, depression, bipolar disorder, and to commit suicide. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Gay men are 10-15 times more likely than straight men to have eating disorders. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

40% to 60% of serial killers are homosexuals. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Homosexual men are more likely to have been abused by their partners than straight men. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Monogamy is not a central feature of most homosexual relationships. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Married homosexual men are 50% more likely than straight couples to divorce. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

In the Netherlands, the average homosexual in a “steady relationship” has seven to eight affairs per year. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Over 20% of older homosexuals have had more than 500 different sex partners. Source: http://advindicate.com/articles/3022

The average gay man has several dozen sex partners per year. Source: http://advindicate.com/articles/3022

28% of homosexuals have had sex with over a thousand men. For straight men? Just 25% have had sex with more than 10 women. Source: http://advindicate.com/articles/3022

Most “long term relationships” between gay men last less than eight years. Source: http://advindicate.com/articles/3022

Among gay Canadian men in “committed relationships, only 25% were monogamous. Source: http://advindicate.com/articles/3022

In one study, only 9% of gay men were monogamous. Source: http://advindicate.com/articles/3022

75% of straight men an are faithful, compared to just 4.5% of gay men. Source: http://advindicate.com/articles/3022

In Berlin, 83% of gay men in “steady” relationships had had frequent affairs in the last year. Source: http://advindicate.com/articles/3022

Infection rates for gonorrhea and chlamydia are increasing among active homosexual men. Source: http://www.americanthinker.com/articles/2015/12/the_gay_agenda_and_the_real_world.html

Gay men, 1% of the population, account for 83% of syphilis cases. Source: http://www.americanthinker.com/articles/2015/12/the_gay_agenda_and_the_real_world.html

Syphilis was almost eradicated, but made a comeback among homosexual men. Source: http://www.americanthinker.com/articles/2015/12/the_gay_agenda_and_the_real_world.html

Active homosexual men are 17 times more likely than straight people to have anal cancer. Source: http://www.americanthinker.com/articles/2015/12/the_gay_agenda_and_the_real_world.html

Lesbians are 2.5x more likely than straight women to be obese. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Lesbians are twice as likely as straight women to have eating disorders. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Lesbians are twice as likely as straight women to be stalked or physically abused by their partners. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Married lesbians are 2-3 times more likely to divorce than straight couples. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

Homosexuals, lesbians, and transsexuals are poorer than straight people. Source: http://takimag.com/article/the_straight_dope_on_homosexuality_elizabeth_mccaw/print

America has spent $700 million promoting gay rights abroad – an “integral” part of American foreign policy. Source: http://www.nytimes.com/2015/12/21/world/africa/us-support-of-gay-rights-in-africa-may-have-done-more-harm-than-good.html?_r=0