Top products from r/norge

We found 26 product mentions on r/norge. We ranked the 86 resulting products by number of redditors who mentioned them. Here are the top 20.

Next page

Top comments that mention products on r/norge:

u/thrpsy · 3 pointsr/norge

Det er bra at du postet. Jeg har selv vært deprimert lenge og trodde det var noe "jeg bare er"(i etterkant er det nok mer komplisert), men jeg skjønte også for sent hvor deprimert jeg var. Jeg kjenner godt til alvorlige suisidale tanker og alt det du beskriver. Jeg har psykiatere i familien. Her er noen alvorlige tips til deg:

  1. Det er utrolig vanskelig å komme seg ut av noe sånt helt alene. Enten det er venner eller familie, snakk eller finansiell hjelp.
    1a) Ikke tenk på "hvorfor" akkurat nå. Hvis det er så alvorlig at det hindrer deg i et "vanlig liv", oppsøk (profesjonell) hjelp. Psykologer kan hjelpe, men (er kanskje biased her) prøv å oppsøke psykiater også. Uansett hvem det er: vær helt ærlig. Jo mer av tanker ol du gjemmer, jo mindre kan folk hjelpe deg. Apropo snakk: Det er ikke alltid bare snakk som hjelper. Evt. medisin eller konkrete livsendringer (trening/helse) er like viktig. Hvis du har suisidale tanker og sier det, skal det taes alvorlig! Du trenger ikke å føle skam for å innrømme det!

  2. Hvis du er så heldig og kommer til noen som er flink innen psykiatrien, er det bra/en ting. Utenom det vil jeg anbefale å lese om kognitiv terapi. Det er mye god støtte om dette, det har kommet noen nye vrier på det i det siste. Hvor mye du kan hjelpe deg selv kommer litt an på deg selv og konteksten, og uansett hvor mye du kan hjelpe deg, det er ikke noen skam knyttet til hvor bra du klarer det. For meg personlig var dette en veldig god intro bok: https://www.amazon.co.uk/Feeling-Good-New-Mood-Therapy/dp/0380810336/

  3. Uansett hva du gjør, siden du mener du ikke har noe support nettverk, så må du ta det første skrittet. Du kommer ikke til å bli pushet riktig vei av noen andre. Du må faktisk bestemme deg for det. Jeg skjønner veldig godt følelsen, jeg har vært der selv og det går ikke en dag hvor jeg ikke er litt, bittelitt, redd for at jeg kan skli dit igjen. Husk at det trenger ikke å være sånn som det er akkurat nå i livet ditt. Det finnes en potensiell mulig vei for deg å gå hvor du ender opp og er fornøyd, siden vi faktisk er så heldig å ha et noenlunde fungerende offentlig helsevesen og lever i et noenlunde sosialt samfunn.

    Det er så mye man kunne ha sagt, men uten å vite mer, hovedpoengene mine er: oppsøk hjelp, ikke hold tilbake med info om deg selv og hvordan det påvirker livet ditt, vær interessert i hvordan og hvorfor tankene dine er som de er, ikke bare aksepter de. Kanskje det viktigste: Skam er nå kanskje din verste fiende. Skam lammer deg og er mest sannysnlig 99% ufortjent. Hva ville du anbefalt din beste venn? Ville du sagt han/hun fortjente å føle såpass mye skam? Nei. Du trenger ikke å behandle deg selv verre enn din beste venn.

    Lykke til!
u/DuckGod · 1 pointr/norge

Arduino er en veldig god start i min mening, om du ikke mener det er overveldende. Det er jo fort litt elektronikk og kode som må læres før man gjør kule prosjekter, men det er ikke egentlig så ille om man ikke biter av for mye om gangen. En fordel med Arduino er at du bruker et språk veldig likt C++, så hoppet fra Arduino til C++ er ikke så stort.

Er noe mer usikker på det med lærebøker, men det finnes en del hobbybøker med x prosjekter i som kunne vært en god basis, som f.eks denne eller denne.

Skulle han ha mer intresse av koding enn nødvendigvis å lage duppedingser vil jeg derimot peke retning python. Code Academy har et helt greit begynnerkurs (gratis) for nybegynnere.

u/MrBimmler · 38 pointsr/norge

Bra tekst, men det er flere faktorer her, og dette er ikke særnorsk; vi er uten tvil del av en vestlig trend. F.eks. så snudde nedgangen i selvmordsrate i USA rundt år 2000 og har steget hvert år etter det. Selvmord blant unge jenter har virkelig økt de siste årene, og de starter nesten å ta igjen guttene.

Jonathan Haidt har skrevet en veldig interessant bok[1] om disse trendene.

Faktorene som nevnes er bl.a. endring i barneoppdragelse til mer overbeskyttende foreldre, mindre uorganisert lek uten oppsyn, og sist, men ikke minst, fremveksten av sosiale medier.

Resultatet blir at en stor gruppe ungdommer ikke har lært seg å takle motgang, ikke har lært seg konflikthåndtering, og i tillegg er psykologisk nedbrutt av å ha levd de formative årene på sosiale medier.

Hjelper vel heller ikke at disse ungdommene vokser opp i en Verden som blir mer ustabil og segmentert, og hvor effekten av klimaendringene begynner å bli synlige.

Det hjelper vel heller ikke at de vokser opp i et sekulært og nihilistisk samfunn med enormt fokus på individualisme/hedonisme. De får ingen hjelp fra religion eller ideologi, de må selv finne en mening i en kaotisk Verden.

Vanligvis skal vel vi gamlinger se ned på nyere generasjoner og skryte over hvor hardt vi hadde det, men slik situasjonen er nå ser det ut som GenZ kommer til å ha mye hardere liv enn oss. Iallfall vi som er millenials som akkurat slapp unna SoMe i ungdomstiden.

[1] https://www.amazon.com/Coddling-American-Mind-Intentions-Generation/dp/0735224897

u/[deleted] · 19 pointsr/norge

Du har god økonomi og bør kontakte en psykolog som kan hjelpe deg med å klarne tankene. Dette er stort sett dyktige fagfolk som har mye erfaring med mennesker i din situasjon. Noen ganger treffer man ikke riktig psykolog, men da er det bare å prøve andre.

I mellomtiden anbefaler jeg deg å lese deg opp på stoisisme, en fantastisk filosofisk retning som blant annet lærer deg å skille mellom det du kan kontrollere (din egen holdning til ting) og det du ikke kan kontrollere (andres meninger, eksterne hendelser, etc.). How To Be A Stoic er en god start.

Lykke til!

u/brukogkast2018 · 3 pointsr/norge

Jeg har ikke gjennomført CBT-behandling hos psykolog, men jeg vil sterkt anbefale boken "The feeling good handbook" av David Burns, som gir en lettlest innføring i CBT og inneholder øvelser/"hjemmelekser": https://www.amazon.com/Feeling-Good-Handbook-David-Burns/dp/0452281326

Den finnes også på norsk under tittelen "Tenk deg glad".

u/0x45454545 · 4 pointsr/norge

Dette er et fryktelig skummel global (vestlig) trend, og det ser bare ut til å bli verre.

Et nytt studie viste nettopp at polariseringen i USA er verre enn mange tror. Og det blir ikke bedre med det første.

Tverrpolitisk samarbeid er ikke-eksisterende, fiendskapet er ekstremt, det hagler med merkelapper og skjellsord, det er ikke rom for nyanser, det er ekstrem vi-mot-dem-tankegang. Mye er svart-hvitt.

Se f.eks. på Kavanaugh-høringene nå. Twitteren min koker iallfall enda.

Leser Coddling of the American Mind av Jonathan Haidt nå, som ser ut til å toutche litt i innpå noen av fenomene man ser nå. Det gjelder kanskje først og fremst den nye generasjonen (iGen) som nå er kommet opp på universiteter, arbeidsliv og politikk.

Det er trist, mange snakker om polariseringen og ønsker å gjøre noe med det, men ingen ser ut til å vite hva som skal til.

Kanskje forby sosiale medier? :)

u/Waxnath · 2 pointsr/norge

Der er jeg enig med deg, men det er jo flere ganger bevist at piratkopiering ikke påvirker salg og omsetning. Har ikke kilder nå, er på mobil..

Selv betaler jeg for både Netflix, HBO Nordic og Prime Video, så har egentlig ikke dårlig samvittighet for de tingene jeg piratkopierer som jeg ikke får tak i ellers :)


Og hvis du ønsker å støtte The Expanse, og se serien helt lovlig, så kan du kjøpe hele sesongen her: https://www.amazon.com/Assured-Destruction/dp/B07BNPJQ9L/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1543188068&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=the+expanse

For ca. 250kr :D

u/jak_laka · 1 pointr/norge

Det er mange gode enkelt verk der ute, og takk for tipset fant mye interessant der, men jeg skulle ønske at det fantes et stort verket som dekket hele historien. Slik som amerikanerne har i History of the Labor Movement in the United States.

u/yellowcardbelieve · 1 pointr/norge

Jeg vil gjerne få anbefale deg denne boken: https://www.amazon.com/Feeling-Good-New-Mood-Therapy/dp/0380810336

Det er en veldig god bok, les gjerne beskrivelsen.

Har den på digitalt format om du vil lese den, send pm.

u/ddoubles · 2 pointsr/norge

Det er så mange. Hva med:

Freakonomics: A Rogue Economist Explores the Hidden Side of Everything

norsk wikipedia omtaleAmazon er bra sted for å sjekke reviews.

Alternativt. Dokumentaren: http://www.imdb.com/title/tt1152822/

u/gulars · 14 pointsr/norge

Nå skal jeg spare dere begge for litt frem og tilbake her.

Han kommer til å si at premisset for spørsmålet ditt er preget av din subjektivitet og lenke til denne: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Reality_tunnel

Du kommer til å bli litt irritert men fortsatt svare saklig.

Så kommer han til å lenke til denne boken her: https://www.amazon.com/Value-Everything-Making-Taking-Economy/dp/161039674X

Takk meg senere.

u/Phantomchrism · 0 pointsr/norge

Er ikke Trump et forhandlingsmenneske? Interessant, med tanke på at han skrev "the go-to" boka om forhandling og avtaler i 1987... http://www.amazon.com/Trump-The-Deal-Donald-J/dp/0345479173

u/g2petter · 1 pointr/norge

Det finnes faktisk gode indikasjoner på at voldelige dataspill kan brukes som trening på å drepe. Dave Grossman skriver en del om det i On Killing og On Combat. Jeg har ikke kopiene mine her, dessverre, så jeg kan ikke sitere direkte, men han refererer bl.a. til studier utført av/på oppdrag av American Psychologist Association.

u/makba · 1 pointr/norge

Enkleste ja, men velger man alltid den enkleste veien blir man som regel ulykkelig. Du har ingenting å tape på å forbedre deg. Vil anbefale deg å lese litt bøker.

https://www.goodreads.com/book/show/10865206-the-willpower-instinct

https://www.amazon.com/Power-Habit-What-Life-Business/dp/081298160X

https://www.amazon.com/Quiet-Power-Introverts-World-Talking/dp/0307352153

u/stalematedizzy · 1 pointr/norge

> Fra spøk til alvor så tror jeg ikke et opprør er fordelaktig for den norske befolkning.

Janei, når man sitter i fengsel lenge nok blir mange institusjonalisert og frykter friheten.

Jeg vil anbefale denne boka: https://www.amazon.com/Brave-New-World-Aldous-Huxley/dp/0060929871

Den er forsåvidt aktuell for det første du skriver også

Narkotiske stoffer per medisinsk definisjon vil aldri føre til noe opprør, heller stikk motsatt, noe som nok er mye av grunnen til at det narkotiske stoffet alkohol er det eneste lovlige rusmiddelet.

Andre substanser som juridisk blir definert som "narkotika" kan definitivt være til hjelp for å åpne øynene for hvor stor grad av programering, indoktrinering og kondisjonering vi blir utsatt for i dagen samfunn.

I den sammenheng kan jeg anbefale denne boka av samme forfatter: https://www.amazon.com/Doors-Perception-Heaven-Hell/dp/0061729078

u/TogReiseren · -13 pointsr/norge

At du drømte om fet bil og hus som ung forteller meg at du er en overfladisk person? Ikke at det er negativt, mange overfladiske mennesker lever gode liv.
Men, det er ikke overraskende at livet føles tomt og meningsløst hvis det faktisk er det...

Les Jordan Peterson:
12 Rules for Life: An Antidote to Chaos https://www.amazon.co.uk/dp/0241351634/ref=cm_sw_r_cp_api_wpJOBb7V11JX3

u/JabbaCat · 1 pointr/norge

Havnet tilfeldig innom Tronsmo i dag, de har et vell av bøker så klart.
Noen har kjøpt denne til meg, den er superkort og var skrevet for ungdom midt på 30-tallet, men er visst en veldig fin liten oversiktsbok og en smule legendarisk som verdenshistorie i kortversjon: A Little History of the World - Ernst Gombrich
Kanskje en kuriositet men skal lese den nå, virker fin. Finnes på norsk også, feks [her.] (https://www.tronsmo.no/bok/9788202521219/EN_LITEN_VERDENSHISTORIE)


Ville bladd litt gjennom Tronsmo sine kategorier forresten - ikke alt i bokhandelen finnes på nettsiden, men ganske mye.

Denne gav meg lyst til å lese klassisk engelsk historie, den virker gjennomført og underholdende: https://www.amazon.co.uk/9780714872353-Illustrated-England-Christopher-Hibbert/dp/0714872350/

Adam Hochschild har jo skrevet noen populære bøker, mest kjent kanskje King Leopolds Ghost - om den brutale belgiske kongen og Kongo under belgisk styre.


Tenkte finne en bok om silkeveien en gang, men ikke kommet så langt.

Har hørt at Salt - A World History av Mark Kurlansky er bra.


Og: Jeg fikk nettopp denne i gave, Andrea Wulf - The Invention of Nature: Alexander von Humboldts New World.
https://www.amazon.com/Invention-Nature-Alexander-Humboldts-World/dp/038535066X

Humboldt var med på å forme hva vi tenker på som natur, han dro på mange ekspedisjoner og var svært berømt i sin samtid. Navnet hans er jo også knyttet til idealer om læring og dannelse, Darwin var stor fan av Humboldt. Det kan du lese en snutt om her https://beagleproject.wordpress.com/2012/02/06/darwin-on-humboldt/


Av andre ting i samme gate er dette en interessant skjebne, handler om Maria Sybilla Merian som i 1699 (!) i en alder av 52 tok med seg datteren og seilte fra Amsterdam, over Atlanterhavet til Surinam - for å utforske og illustrere planter og insekter. https://www.amazon.co.uk/gp/product/1845114310/ Lenge før Humboldt og Darwin. Fascinerende at det i det hele tatt var mulig for henne.

u/Qwill2 · 1 pointr/norge

Holder på med A People's Tragedy - The Russian Revolution 1891-1924 av Orlando Figes. Grundig. Jeg liker det.